In opdracht van het mbo-opleidingsinstituut Noorderpoort mochten we aan de slag met het organiseren van hun onderwijsfestival en Jaarprijs. Een te gekke productie! Vanaf het nominatieproces voor de jaarprijs, het uitdenken van het concept voor de show tot met de algehele productie.

Het thema van het festival + jaarprijs was ‘gele harten’; dat staat voor verbinding, welzijn en hart voor het Noorderpoort. Dit thema konden we verwerken in zowel de uitstraling op de festivalvloer, het programma, als op het toneel en in de show.

De theaterzaal van Martiniplaza werd omgebouwd tot ‘gele harten club’, met bar, DJ en een club sfeer. Tijdens de Jaarprijs show werden de Student van het Jaar en het Leerbedrijf van het jaar bekend gemaakt.

Show Jaarprijs:

In de show werd gestart met het uitbeelden van diverse ‘Noorderpoort’ beroepen door de studenten, maar natuurlijk gaan deze studenten ook graag naar de Gele Harten Club! Na binnenkomst door de poort, werd de club geopend met een urban-stijl dans optreden door Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Na dit optreden werden de genomineerden van het leerbedrijf het toneel opgeroepen en uiteraard voorzien van een drankje door studenten van Noorderpoort Euroborg. Via interviews en beelden op het scherm kregen de aanwezigen een goed beeld van de genomineerden. Er volgde een aftelmoment via het scherm en de DJ van Noorderpoort Kunst & Multimedia zorgde voor de sfeer!

Na het bekendmaken van het Leerbedrijf van het Jaar, werd gelijk overgegaan naar de genomineerden voor de Student van het Jaar. Ook zij werden uitgenodigd op het toneel. Via een speciale video werd het nominatieproces uitgelicht. Vervolgens kwamen de studenten aan het woord en kon de zaal met hen kennis maken. Uiteindelijk kwamen alle genomineerden nog keer naar voren in de speciaal geschreven rap, door Daisz, en werd aan het einde van het lied de winnaar op feestelijke wijze bekend gemaakt.

De winnaars: Kampen Industrial Care en Katie Wijbenga, gefeliciteerd!  

Het onderwijsfestival bestond verder uit workshops, talks en inspiratiesessies. Ook was er de ‘gele wereld’, waar er ruimte was om gezellig bij te praten met collega’s onder het genot van een hapje/drankje. Het onderwijsfestival werd bezocht door zo’n 1200 medewerkers.

Met dank aan Noorderpoort en alle overige betrokkenen om dit evenement tot stand te brengen!

Link naar de video:

© Vier Organiseert 2024