Corona-proof bijeenkomst organiseren

 

Inloopbijeenkomsten, personeelsfeesten, openingsfeesten, open dagen… Met de corona maatregelen gaat alles anders. De voorwaarden zijn sinds 1 juni 2020 verschillende keren gewijzigd. Voor een actueel overzicht, kunt u kijken op de website van de Rijksoverheid of ons natuurlijk even bellen voor meer informatie! Eén van de belangrijkste (en constante) maatregel is het aanhouden van 1,5m tussen de bezoekers van een bijeenkomst of evenement. 

Hoe vertaalt zich dat naar de praktijk?

Om een beeld te geven van een fictieve bijeenkomst, heeft Vier deze 3D visualisatie laten ontwikkelen. Met de ervaring van enkele kleinere feesten afgelopen maand, wordt er bij deze bijeenkomst bijvoorbeeld aandacht besteed aan:

  • Persoonlijke ontvangst met registratie;
  • Desinfectiezuil voor de handen bij de entree;
  • Voldoende oppervlak per persoon;
  • Voldoende ruimte tussen de stoelen en tafels;
  • Looproutes (o.a. langs de bar);

Een dergelijke bijeenkomst kan op locatie georganiseerd worden, bijvoorbeeld in een gedeeltelijk open tent. De gehele opzet is dus flexibel! Op deze manier kan er gewerkt worden met meerdere shifts, een ruime opzet qua meubilair (met inachtneming van de 1,5m norm) en een flexibele indeling (indeling afhankelijk van het programma).

In deze 3D visualisatie hebben we uiteraard ook gezorgd voor de nodige sfeer elementen. Zo kan met groen aankleding ook gelijk een afscheiding of looproute gecreëerd worden.

Ook in real life zorgen we ervoor dat het geheel er verzorgd en sfeervol uitziet! Met eventueel een op maat gemaakte 3D visualisatie en moodboard krijg je vooraf inzicht in de uiteindelijke inrichting en sfeer.

Aankleding, zoals plantenbakken kunnen zorgen voor een mooie afscheiding en loop routes.
Afhankelijk van het programma, de locatie en de gewenste sfeer kan een voorstel voor de inrichting gedaan worden. Een 3D visualisatie kan hierbij ondersteunen.
Afhankelijk van het programma en de techniek, kan gekozen worden voor verschillende soorten overkappingen. Door enkele zijkanten van een tent open te laten, kan er gezorgd worden voor voldoende ventilatie.
Stoelen kunnen allemaal op 1,5m van elkaar geplaatst worden, maar er kunnen ook setjes stoelen neergezet worden om ruimte te besparen (in het geval er meer personen uit hetzelfde huishouden aanwezig zullen zijn)
© Vier Organiseert 2021
Webontwikkeling: Convident